Promet eufondovi

Održana završna konferencija projekta nabave autobusa za vinkovačkog prijevoznika Polet

Vinkovci, 4.2.2020.

Na završnoj konferenciji projekta ‘Nabava autobusa za Polet d.o.o. Vinkovci‘ predstavljeni su novi niskopodni autobusi koje je ova vinkovačka tvrtka nabavila sa svrhom unaprjeđenja i podizanja kvalitete usluge javnog gradskog prijevoza.

Prezentaciji sedam novih autobusa, vrijednih gotovo 15 milijuna kuna, nazočili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg ButkovićIvan Bosančić, gradonačelnik Grada Vinkovaca te u ime tvrtke Polet d.o.o. direktor Mijat Kurtušić.

Ministarstvo je pokrenulo hvalevrijedan projekt vrijedan 315 milijuna kuna kojim je nabavljeno 187 autobusa za devet hrvatskih gradova, među kojima su i Vinkovci. Priprema se i novi program za nabavku još 300 novih autobusa, čime bi se promijenilo oko 50 posto autobusa u Hrvatskoj. Ukupno je oko 1.100 autobusa u Hrvatskoj, pa bi oko 50 posto bilo zamijenjeno i to novcem EU fondova što je dobro za sve koji koriste gradski prijevoz u RH.“ – istaknuo je ministar Butković.

Nabavu novih autobusa pozdravio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nazvavši to velikim iskorakom i za grad i za tvrtku ‘Polet‘, pri čemu će građani dobiti znatno udobniji i osjetno kvalitetniji javni gradski prijevoz uz istodobno zadovoljavanje strogih ekoloških standarda.

Podsjetimo kako ukupna vrijednost projekta nabave novih autobusa iznosi 14.999.999,96 kuna, a sufinanciran je sredstvima iz Kohezijskog fonda i Državnog proračuna. Provedbom ovoga projekta u protekle dvije godine tvrtka Polet d.o.o. obnovila je vozni park sa sedam novih solo gradskih niskopodnih autobusa u svrhu unaprjeđenja javnog prijevoza, povećanja sigurnosti putnika, te smanjenja emisija CO2.