Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric ocijenio je da je riječ o povijesnom trenutku i naglasio da se u Primorsko-goranskoj županiji sada provode projekti vrijedni oko pola milijarde kuna, a da je toj agenciji prijavljena još tolika vrijednost projekata. Dodao je da se od ukupno 15 milijarda kuna, koje ta agencija sada ima u provedbi, 8 milijarda kuna odnosi na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić rekao je je projekt započeo još 2014., kada su započeli prvi istražni  radovi,  koji su bili preduvjet za izradu projektne dokumentacije te da je projekt važan za sigurnost i nesmetano odvijanje pomorskog prometa.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je da su svi prostorni planovi pripremljeni na vrijeme, da se u županiji investira i priprema puno projekata te da u tome značajno doprinose i županijske lučke uprave.

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavima zahvalio je ministarstvu na 100-postotnom financiranju, a županiji i Županijskoj lučkoj upravi Crikvenica na kvalitetnoj pripremi projekta.