Državni tajnik Bilaver u Zadru potpisao ugovor o nabavi autobusa vrijedan gotovo 50 milijuna kuna

ZADAR, 14.5.2021.

U nazočnosti župana Zadarske županije, Božidara Longina i gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića, državni tajnik Josip Bilaver potpisao je u Zadru ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Nastavak nabave novih autobusa za Liburniju d.o.o.” s direktorom poduzeća Liburnija Edvinom Šimunovom. Ugovorom vrijednim gotovo 50 milijuna kuna financirat će se nabava 21 novog autobusa za javni gradski prijevoz u Zadru te će se tako nastaviti europski projekt kroz koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture već nabavilo 25 novih autobusa za Zadar, isporučenih u rujnu 2019. godine.

“Važno je za naglasiti kako Liburnija, Grad Zadar i Zadarska županija neće snositi nikakve troškove. Naime, 85 posto ovih sredstava osigurano je iz Europskog fonda za razvoj, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a 15 posto iz državnog proračuna. Svih 50 milijuna kuna poklon su Gradu Zadru, Zadarskoj županiji i svim našim stanovnicima“, izjavio je državni tajnik Bilaver te istaknuo kako su daljnji zajednički projekti, kao što su nabavka i ugradnja električnih punionica, u pripremi.

Direktor Liburnije Edvin Šimunov naglasio je kako se nabavom prijašnjih 25 autobusa smanjila emisija štetnih plinova za 1 tonu dnevno te kako će nabava 21 novog autobusa gotovo udvostručiti tu brojku.