Ministar Butković obišao radove na DC403 u Rijeci

RIJEKA, 18.3.2021.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u Rijeci zajedno s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem obišao radove na državnoj cesti DC403 od čvora Škurinje do luke Rijeka.

Radovi vrijedni 456,4 milijuna kuna (bez PDV-a) uključuju gradnju više objekata od kojih su značajniji tunel Podmurvice (cca. 1253 m) te vijadukti Piopi (cca. 316 m) i Mlaka (cca. 144 m). Trenutno su u tijeku radovi izgradnje kružnog raskrižja u čvoru Škurinje te radovi na dionici od čvora Škurinje do spojne ceste sa Zvonimirovom ulicom, koja uključuje tunel Podmurvice i vijadukt Mlaka.

Oko tri kilometra duga cestovna poveznica, koja će povezati kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali i riječku obilaznicu, dio je strateškog projekta Republike Hrvatske – Rijeka Gateway Project koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Izgradnja ceste DC403 dugo je vremena bila u planu i dugo smo vremena tražili financijska sredstva te smo uspjeli, uz pomoć Europske unije i fondova Europske unije, u 85-postotno bespovratnim sredstvima osigurati financiranje, dok 15 posto ide iz Državnog proračuna za ovaj jedan od najvažnijih i najvećih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj danas“, istaknuo je prilikom obilaska radova ministar Butković koji je zahvalio Gradu Rijeci i riječkom gradonačelniku na kooperaciji.

Ministru Butkoviću u obilasku su se pridružili gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel i saborski zastupnik Gari Cappelli.