Ministar Butković obišao radove na ‘Projektu rekonstrukcije i dogradnje zapadnog dijela luke Cres’

Cres, 23.6.2020.

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković obišao je danas radove na ‘Projektu rekonstrukcije i dogradnje zapadnog dijela luke Cres’, vrijednom 34,6 milijuna kuna.

Obavljeno je više od polovice predviđenih radova na rekonstrukciji i dogradnji zapadnog dijela luke Cres, a aktivnosti na gradilištu i dalje su u punom zamahu. Dovršetak radova planiran je u prosincu 2021. godine.

Osnovni cilj projekta je unaprjeđenje infrastrukture u pojasu lučkog bazena luke Cres, izgradnjom sigurnijeg i uređenog pristana. Ovaj projekt ujedno predstavlja nastavak uređenja creske rive, s kojom će činiti jedinstvenu prostornu, funkcionalnu i oblikovnu cjelinu.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture radove realizira u okviru projekta ‘Renesansa na hrvatskoj obali’, a financiranje je osigurano sredstvima iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’. Ministarstvo je kroz ovaj projekt bespovratnim sredstvima iz EU fondova do sada uložilo gotovo 900 milijuna kuna u obnovu malih luka, zahvaljujući čemu je osigurana bolja povezanost brojnih naseljenih otoka.