Ministar Butković sa županom Petryem razgovarao o projektima u Ličko-senjskoj županiji

GOSPIĆ, 21.2.2022.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održao je u ponedjeljak, 21. veljače, u Gospiću radni sastanak s ličko-senjskim županom Ernestom Petryem. Uz ministra i župana, na sastanku su sudjelovali i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te gradonačelnici i načelnici iz Ličko-senjske županije.

Uoči sastanka ministar Butković izjavio je kako će teme sastanka, između ostaloga, biti ulaganja u prometnu infrastrukturu, u prvom redu cestovnu, budući da na području Ličko-senjske županije postoje ozbiljne potrebe za realizacijom nekih uistinu važnih cestovnih projekata.

“U prvom redu to se odnosi na projekt Obilaznice Gospića, spoj autoceste s industrijskom zonom ovdje u Gospiću, obilaznicu Plitvičkih jezera, Majstorsku cestu, kao i na čitav niz drugih cesta koje su ovdje u Ličko-senjskoj županiji pod ingerencijom Hrvatskih cesta, ŽUC-a, gradova i općina.”, istaknuo je ministar.

Premda su glavna tema sastanka bili cestovni projekti poput obilaznice Gospića, spoja autoceste s industrijskom zonom u Gospiću, obilaznice Plitvičkih jezera i Majstorske ceste, ministar se osvrnuo i na ulaganja u lučku infrastrukturu, istaknuvši kako se na području Ličko-senjske županije provodi nekoliko europskih projekata. Bespovratnim europskim sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija financiraju se rekonstrukcija i dogradnja trajektnog pristaništa Žigljen te trajektno pristanište unutar lučkog područja luke Senj u uvali Stinica. „Nikada se nije ulagalo u lučku infrastrukturu kao što se to ulaže u posljednje vrijeme. U tom smislu Ličko-senjska županija ima veliki potencijal, posebno kada govorimo o turizmu, zbog čega su takva ulaganja ovdje i prijeko potrebna.”, zaključio je ministar.