Ministar Oleg Butković potpisao Ugovor vrijedan 60,8 milijuna kuna za izgradnju ceste Pučišća – Povlja, dionice Pučišća-uvala Luka na otoku Braču.

SPLIT, 30.07.2019.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u Splitu zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), Tomislavom Petricom i ravnateljem županijske uprave za ceste (ŽUC), Petrom Škorićem potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju ceste Pučišća – Povlja, dionice Pučišća – uvala Luka na otoku Braču.

Izgradnja ceste Pučišća- Povlja, dionice Pučišća – uvala Luka prva je faza projekta „Rekonstrukcija i izgradnja ceste Supetar – Pučišća – Povlja – Sumartin“, kojom se želi povećati kvaliteta prometne povezanosti svih mjesta na otoku Braču, što će doprinijeti održivom razvoju i ukupnoj kvaliteti života otočana.

Ukupna vrijednost prve faze projekta iznosi 60,8 milijuna kuna, od toga 51,7 milijuna kuna se financira EU sredstvima.

„Danas potpisujemo izuzetno važan ugovor za Pučišća na otoku Braču, projekt izgradnje ceste Pučišća – Povlja u dužini od 4,8 km, koji je dugi niz godina bio nedosanjani san svih stanovnika Pučišća. Ovaj projekt možda nije toliko financijski značajan kao neki drugi koje provodimo u sektor prometa, ali zasigurno je značajan, jer će se sa 60,8 milijuna kuna povećati prometna povezanost ne samo Pučišća, nego i svih mjesta na otoku Braču“, rekao je ministar Butković te naglasio kako vjeruje da će se ovaj projekt, ali i drugi projekti, koji se uspješno razvijaju sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Gradom Splitom, vrlo brzo realizirati te omogućiti lokalnom stanovništvu kvalitetnije prometnice, a time i bolju prometnu povezanost.

Ovaj je projekt jedan od prva tri projekta, uz dva jučer potpisana na otoku Korčuli, koja su prijavljena na drugi krug ulaganja u lučku infrastrukturu kroz Poziv na dostavu projektnih prijedloga, kojeg provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uz 85 posto sufinanciranja iz EU fondova. Tako će i ovaj projekt biti sufinanciran u iznosu od 51.678.041,90 kuna.