Objavljen Poziv za sufinanciranje rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na pružnoj dionici Hrvatski Leskovac-Karlovac

19.2.2019.

Objavljen je Poziv za sufinanciranje rekonstrukcije postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac-Karlovac na željezničkoj pruzi M202 Zagreb Gk–Rijeka. Poziv se vodi kao postupak izravne dodjele, a rok za podnošenje projektnih prijava je 30.04.2019. godine.

Realizacija projekta financiranog putem ovog poziva doprinosi poboljšanju i nadogradnji željezničke infrastrukture u Hrvatskoj, čime se potiče preuzimanje značajno većeg udjela prometa od strane željeznice kao održivije/niskougljične opcije u usporedbi s cestovnim prometom, povećanje kapaciteta i usluga regionalne željezničke infrastrukture i TEN–T željezničke infrastrukture.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti projektnom prijedlogu iznosi do 2.721.000.000,00 kuna (sredstva Europske unije i sredstva Državnog proračuna). Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda u okviru ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga iznose 2.312.850.000,00 kuna. Postotak sufinanciranja iz KF-a smije iznositi maksimalno 85% prihvatljivih izdataka Projektnog prijedloga. Obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od najmanje 15% osigurati će se iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Jedini mogući Prijavitelj definiran temeljem Zakona o željeznici te Zakona o podjeli trgovačkog društva HŽ – Hrvatske željeznice d.o.o. je HŽ Infrastruktura d.o.o.

Više o ovom pozivu pročitajte na stranici strukturnih fondova.