Odobrenje EU sredstava za Pelješki most proglašeno najvažnijim gospodarskim događajem godine

Zagreb, 4.12.2017.

Večernji list i Poslovni dnevnik dodijelili su titule “gospodarstvenik” i “gospodarski događaj godine” prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika te prema izboru stručnog žirija, a najvažnijim gospodarskim događajem u 2017. prema izboru čitatelja proglašeno je odobrenje EU sredstava za izgradnju Pelješkog mosta.
Nagradu je preuzeo ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je prilikom preuzimanja izjavio – ovu nagradu preuzimam u ime stanovnika juga Hrvatske koji već godinama čekaju izgradnju Pelješkog mosta. Zahvaljujem još jednom svima koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta i najavljujem skoro potpisivanje ugovora sa izvođačima i početak gradnje.
Važnost realizacije ovog projekta prepoznala je i Europska komisija koja nam je u srpnju ove godine odobrila bespovratno sufinanciranje u iznosu od 357 mil. eura kako bi stanovnike krajnjeg juga Hrvatske prometno približili ostatku Hrvatske.
Financiranjem Pelješkoga mosta u iznosu 357 mil. eura ostat će upamćeno da je Hrvatska nakon ove financijske perspektive realizirala strateško povezivanje juga zemlje, rekao je predsjednik Vlade RH g. Andrej Plenković.
Realizacijom ovog strateškog projekta jug Hrvatske će osjetiti sve blagodati prometne povezanosti u kontekstu olakšanja svakodnevnog života, povećanja radne mobilnosti, prijevoza roba i usluga ali i smanjenje prometnih gužvi pogotovo u razdoblju turističke sezone.
Ovaj projekt nije samo bitan zbog povezivanja hrvatskog juga već i zbog doprinosa prometa kao budućeg generatora ravnomjernog gospodarskog rasta i razvoja Hrvatske u europskom smislu.