Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu Masterplana Bjelovarsko-bilogorske županije

Projekt vrijedan gotovo sedam milijuna kuna – Masterplan prometnog sustava Bjelovarsko-bilogorske županije, potpisan je prošli tjedan između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje i Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisivanjem ovog ugovora nastavlja se pozitivan trend i u samom početku 2018. godine kroz apsorpciju bespovratnih EU sredstava u području prometa.
Vrijednost bespovratnih sredstava za korisnika iznosi od 85%, točnije 5.782.876,23 kuna a njime će Bjelovarsko-bilogorska županija izraditi dokument tj. Masterplan koji će biti podloga za postizanje učinkovitog i održivog prometnog sustava sukladno potrebama gospodarstva i stanovnika a sve u cilju razvoja prometa i novih ulaganja.
Izradom ovog Masterplana detektirati će se svi strateški prometni pravci na području Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi se u konačnici ostvarila kompletna prometna povezanost i unaprjeđenje prometnog sustava. Krajnje koristi realizacije ovog projekta će zasigurno osjetiti svi stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije kojima će se riješiti problemi vezani uz nedostupnost, dužinu, troškove i sigurnost putovanja. Ulaganje u razvoj prometnog sektora imat će višestruke pozitivne efekte, prvenstveno kao instrument jačanja konkurentnosti gospodarstva, a posljedično i poboljšanja kvalitete života stanovnika.