Potpisan ugovor za radove za novu Luku Korčula – luku Polačište

DUBROVNIK, 11.5.2022.

U Dubrovniku je u srijedu, 11. svibnja, svečano obilježena 20. obljetnica od završetka radova na Mostu dr. Franja Tuđmana, a na kojoj su uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sudjelovali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica medija i kulture Nina Obuljen Koržinek te saborski zastupnici i predstavnici regionalne i lokalne vlasti s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Po završetku svečanosti sudjelovali su na Svečanoj sjednici Dubrovačko-neretvanske županije povodom Dana županije, a nakon čega je održano i potpisivanje ugovora za radove za novu Luku Korčula – luku Polačište.

Ugovor su potpisali ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić i Zdenko Dvornik, predstavnik zajednice ponuditelja Aqua mont service d.o.o. Hrvatska i Aqua mont service d.o.o. Srbija, odabranog izvođača radova. Vrijednost potpisanog ugovora za izvođenje radova iznosi 136.501.093,13 kuna, a predviđeni rok za izvođenje radova je 30 mjeseci.

Podsjetimo, riječ je o projektu izgradnje nove luke Korčula na lokaciji Polačište, koje je nužno kako bi se omogućilo nesmetano funkcioniranje redovnog brodskog, brzobrodskog i trajektnog prometa na području Županijske lučke uprave Korčula, a kojem je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo više od 182 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Realizacijom projekta unaprijedit će se kvaliteta javnog pomorskog prijevoza, osigurati dugoročna održivost, povećati mobilnost putnika te poboljšati opća kvaliteta života otočnog stanovništva.