Potpisivanje ugovora za projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji

NOVALJA, 2.7.2021.

Danas je održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije Primorske ulice u gradu Novalji.

U Gradskoj vijećnici Grada Novalje ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, Tomislav Petric te gradonačelnik Grada Novalje, Ivan Dabo.

Svečanosti su nazočili i župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry, predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije, Marijan Kustić, državni tajnik Josip Bilaver, ravnatelj Uprave za EU fondove i strateško planiranje, Damir Šoštarić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Novalje, Matej Guščić te ravnatelj Lučke uprave Novalja, Igor Vidas.

Prilikom potpisivanja ugovora ministar Butković izrazio je zadovoljstvo što je ovo još jedan od projekata ulaganja EU sredstava u lučku infrastrukturu na području Ličko-senjske županije nakon luke Žigljen gdje traju intenzivni radovi. “Luke su lice i naličje svakog primorskog mjesta, a rekonstrukcija Primorske ulice će luci Novalja, ali i cijeloj Novalji, ponuditi jednu sasvim novu vizuru. Ulaganja kroz projekt ‘Renesansa na hrvatskoj obali’ premašila su iznos od jedne milijarde kuna, a u novom financijskom razdoblju osigurali smo dodatnih preko milijardu kuna za ovakve projekte. Crikvenica, Cres, Unije, Baška, Žigljen, Mrtvaška, Rab, Kraljevica, Klenovica, Novi Vinodolski, Susak, Mošćenička Draga, Rabac, Rovinj, Pula… Gotovo da i nema mjesta na sjevernom dijelu Jadrana gdje se danas ne gradi, obnavlja i uređuje lučka infrastruktura.“, zaključio je nakon potpisivanja Ugovora ministar Butković.

U ime domaćina svečanosti prisutne je pozdravio Gradonačelnik Novalje, Ivan Dabo koji je istaknuo važnost suradnje tijela državne uprave i gradova kod realizacije ovakvih i sličnih projekata.

Ravnatelj SAFU-a, Tomislav Petric najavio je pak daljnju potporu i podršku Agencije pri financiranju i ugovaranju europskih projekata.

Podsjetimo, rekonstrukcija Primorske ulice vrlo je važan infrastrukturni projekt za Grad Novalju i Ličko-senjsku županiju koji se s 24,2 milijuna kuna financira iz Kohezijskog fonda. Projekt će omogućiti kompletnu rekonstrukciju ulice koja predstavlja središnju pristupnu prometnicu te ujedno i jedini izlaz, tj. ulaz prema području luke Novalja.

Nakon potpune obnove Primorska ulica postat će dvosmjerna s unaprjeđenom cestovnom, oborinskom, biciklističkom i pješačkom infrastrukturom.