Potpredsjednik Vlade i ministar Butković u obilasku projekta izgradnje državne ceste DC403

RIJEKA, 14.11.2022.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u ponedjeljak, 14. studenog 2022. godine u Rijeci gdje je obišao gradilište državne ceste DC403 na dijelu od čvora Škurinje do luke Rijeka.

Državna cesta DC403 predstavlja novu direktnu vezu između čvora Škurinje na riječkoj obilaznici i planiranog kontejnerskog terminala Zagrebačka obala u zapadnom dijelu luke Rijeka. Ukupna duljina ceste je oko 3 km, s dva čvorišta i oko 500 metara spojnih cesta. Projekt se sa 85 posto prihvatljivih izdataka financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je preostalih 15 posto osigurano iz Državnog proračuna.

Izgradnja ove ceste vezana je uz Zagrebačku obalu, ali i zapadni dio grada Rijeke. Radovi idu jako dobro, svi smo zadovoljni, a posebno Hrvatske ceste kao investitor. Nemamo nikakvih problema tako da završetak ceste očekujemo negdje u ljeto 2023. godine”, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar Butković te dodao kako je, nakon Pelješkog mosta i koridora VC, riječ o jednom od najvećih infrastrukturnih gradilišta danas u Hrvatskoj.

Ovo je strateški projekt Republike Hrvatske koji se financira uz pomoć europskih sredstava. Uoči samog obilaska održali smo sastanak s gradonačelnikom Rijeke, g. Markom Filipovićem. Na sastanku su sudjelovali predsjednici Uprava Hrvatskih cesta, Hrvatskih autocesta, HŽ Infrastrukture i Lučke uprave Rijeka. Zajednički smo prošli sve iole važnije projekte koji se odnose na razvoj grada Rijeke, kako u gospodarskom, tako i u turističkom te infrastrukturnom smislu.”, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture i podsjetio na dobru suradnju koju resorno Ministarstvo ima s Gradom zahvalivši pritom svim državnim tvrtkama koje sudjeluju u pripremi i realizaciji velikih infrastrukturnih projekata na području grada Rijeke.