Projekti financirani iz EU fondova tema razgovora ministra Butkovića i gradonačelnika Grada Rijeke

RIJEKA, 4.10.2021.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je danas u gradu Rijeci na sastanku s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem na temu realizacije projekata prometne infrastrukture na području grada i okolice.

Na sastanku je istaknuta kvalitetna suradnja koju resorno Ministarstvo ima s riječkom gradskom upravom po pitanju realizacije projekata.

Ministar se osvrnuo na projekte koje provodi Lučka uprava Rijeka, poput radova na kontejnerskim terminalima Brajdica i Zagrebačka obala koji su sufinancirani sredstvima Instrumenta za povezivanje Europe (CEF). “Riječ je o projektima vrijednim oko 60 milijuna eura, za koje će do kraja godine biti ishodovane uporabne dozvole, dok će se Ugovor s odabranim koncesionarom na Zagrebačkoj obali potpisati početkom studenog. Ovim ulaganjima mi težimo prijeći milijun kontejnerskih jedinica kroz nekoliko godina, a kako bi Rijeka postala najjača luka u ovom dijelu Jadrana“, istaknuo je ministar Butković.

Nakon sastanka u riječkoj gradskoj upravi ministar Butković je s gradonačelnikom Filipovićem obišao projekt izgradnje državne ceste DC403 od čvora Škurinje do luke Rijeka. Riječ je o potpuno novoj cestovnoj poveznici kojom će se uspostaviti nova, direktna veza između čvora Škurinje i kontejnerskog terminala Zagrebačka obala. Za projekt je osigurano bespovratno sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj. “Radovi na projektu napreduju jako dobro. Probijanje tunela očekuje se najkasnije u ožujku iduće godine, a završetak svih radova tijekom ljeta 2023. godine“, istaknuo je nakon obilaska ministar Butković.