U Osijeku održana konferencija projekta izgradnje podvožnjaka u Ulici Sv. Leopolda Bogdana Mandića

OSIJEK, 27.6.2022.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je u Osijeku sudjelovao na početnoj konferenciji projekta izgradnje podvožnjaka u Ulici Sv. Leopolda Bogdana Mandića.

U programu su, uz ministra Butkovića, sudjelovali i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić te predsjednici Uprava Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta, Josip Škorić i Boris Huzjan.

Tom prigodom obišli su gradilište podvožnjaka u ulici Sv. Leopolda Bogdana Mandića, gdje je ministar Butković ocijenio da se izgradnja podvožnjaka odvija dobro i u skladu s planom. Riječ je o projektu vrijednom više od 93 milijuna kuna, od čega se 85 posto sufinancira sredstvima EU, dok je 15 posto sredstava osigurano iz državnog proračuna. Dovršetkom ovog projekta riješit će se usko grlo na samom ulazu u Grad Osijek, dok će se unaprjeđenjem prometne infrastrukture značajno pridonijeti aspektu sigurnosti i funkcionalnosti prometa u samome Gradu.

Ministar Butković naveo je kako se na području Grada Osijeka trenutno provodi i Projekt obnove tramvajske infrastrukture, vrijedan više od 200 milijuna kuna, kao i obnova gradskoga željezničkog kolodvora, vrijedna više od 40 milijuna kuna, čime Osječko – baranjska županija prednjači u investicijama ove vrste.

„To su projekti koji, po investicijskoj vrijednosti, nisu veliki kao Pelješki most, koji ćemo otvoriti na kraju srpnja, ali su jako bitni za građane i lakše funkcioniranje, jer ovo je novi ulaz u Grad.”, poručio je ministar Butković.