Bespovratna EU sredstva za nabavku novih autobusa za javni gradski prijevoz u Dubrovniku

Dubrovnik, 1.9.2018.

U sklopu 13.og po redu Dubrovnik Foruma, međunarodne konferencije u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, državna tajnica za promet Nikolina Brnjac sudjelovala je na potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava za nabavu novih autobusa za tvrtku Libertas – javnog prijevoznika grada Dubrovnika.

Ugovor su pored državne tajnice Brnjac potpisali i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric te direktor tvrtke “Libertas” Ante Vojvodić.

Ukupna vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 22,8 milijuna kuna, a od čega je 15,3 milijuna kuna ili 85 posto sredstava financirano iz Kohezijskog fonda Europske unije.

Potpisivanju Ugovora za nabavu novih autobusa prisustvovao je i Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je tom prilikom rekao:”Želim Vam čestitati na još jednom odlično organiziranom europskom projektu, projektu koji će modernizirati vozni park dubrovačkog „Libertasa“. Novi autobusi, moderni, štedljivi, ekološki prihvatljivi smanjiti će troškove poduzeća, modernizirati postojeći sustav i u konačnici omogućiti bolju uslugu svim Dubrovčanima i gostima Grada”, istaknuo je premijer Plenković, te zahvalio Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na kvalitetno odrađenom poslu i partnerskom odnosu sa svim dionicima na ovom hvalevrijednom projektu.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.